Våre hunder

N DK SE NORD UCH Dale-Gudbrand’s Dee Dee Zaam

Dee-Dee i lyngen

Dee Dee i lyngen

Dee-Dee er for oss en drømmetispe. Hun er trygg, rolig og avbalansert og har gitt oss utrolig mye glede siden hun kom til oss i april 2005. Hennes tillitsfulle vesen gjør at vi alltid er helt trygge på henne i alle situasjoner. At hun i tillegg gjentatte ganger har gått til topps i utstillingsringen er bare en bonus. Hun er glad i lydighetstrening og utrolig lettlært.

Helt fra Dee-Dee’s første valpeskritt skjønte vi at dette var en meget spesiell hund. Hun lærte fort og var veldig tillitsfull og trygg i alle situasjoner. Barn og barnebarn tok henne til seg som sin beste venn, for dette er en hund som er utrolig snill og som vi alle fikk en helt spesiell kontakt med. Hun er leder i flokken hjemme, men en mild leder, som først tar frem irettesettelsen når det er helt nødvendig.

Vi har trent lydighet, klikkertrening og agility med henne og hun har alltid vært veldig lettlært. Kun et par treninger med klikkeren og Dee-Dee ringte på bjella for å komme inn i stedet for å skrape på døra. Når hun blir trent på denne måten ser man så tydelig at hun resonerer og tenker seg frem til løsningen.

Eksteriørmessig er hun også veldig flott, og har sjarmert mang en dommer til utmerkede resultater. Hun ble norsk og dansk champion 27.11.2011 på Dogs4All på Lillestrøm etter 11 cert og flere BIM og BIR plasseringer. På MyDog internationale utstilling i Sverige januar 2012 ble hun BIM og dermed Nordisk champion. I 2009 ble hun 5. mestvinnende bernertispe, og er ofte godt plassert. I 2011 ble hun norges nest mestvinnende bernertispe. Hun ble BIM og fikk sitt tredje cacib i Tvååker juli 2012, og er på god vei mot tittelen International champion. Hennes vakre uttrykk og stolte bevegelser blir ofte trukket frem. I tillegg har hun den spesielle egenskap at hun alltid stiller seg selv i riktig posisjon i utstillingsringen, uten at handler trenger å rette på bein og holdning. Vi synes utstillingskritikken fra Østfoldtreffet i 2007 fra dommer Sandra Gatward taler for seg:

«What a cracking bitch! Everything cracked. Shows to perfection. Percect sice and propotion. Moves like a dream , and so pretty.»

Måtte vi få beholde deg i mange, mange år kjære godjenta vår

 

Dale Gudbrand’s Haydn Haam

Haydn i skogen

Haydn er en hanne som også kommer fra Dale-Gudbrand. Han er født 30.12.06 og hans fulle navn er Dale-Gudbrand’s Haydn Haam. Haydn er en litt annen type en Dee-Dee. Litt langsommere i bevegelsene og en litt mer sedat type, men etterhvert som skogsturene har blitt lengre har han også utviklet en bra utholdenhet. Gemyttet hans virker veldig fint, rolig og fin og glad i folk.

Haydn gjorde det bra i utstillingsringen som valp, og har som voksen vært stilt en gang i blant. Han har fått ck på noen utstillinger og har den siste tiden utviklet seg til å bli en flott hanne.

N SE UCH Hvalbernerns Aida DeeOdin

Aida i Bruravik

Aida er datter av vår egen Dee Dee og er en herlig oppvakt og kvikk frøken. Hennes fulle navn er N SE UCH Hvalbernerns Aida DeeOdin. Hun har god selvtillit men er samtidig en skikkelig kosejente. Hun har gjort det meget bra i utstillingsringen og har både et stort og lite cert i en alder av 2 år. Det hele toppet seg med en championtittel våren 2010! Juli 2012 gikk hun til topps i Berner ringen og ble BIR i Tvååker i Sverige, og fikk dermed også tittelen svensk champion.