Om oss

Vi er Sølvi May Brudeseth og Tron Mikkelsen som driver med Berner Sennenhund som hobby og lidenskap og har et lite oppdrett som vi har valgt å kalle Kennel Hvalbernern. Navnet er hentet fra vår hjemby Sandefjord, som var en kjent hvalfangerby for en del år siden. Vi ønsker å drive i det små, med få hunder, og med mål om å avle frem sunne, friske og langlevende Berner Sennenhunder, med godt gemytt. Oppnår vi i tillegg flott eksteriør, så er det en fin bonus.  Vi følger selvfølgelig NBSK’s retningslinjer for avl og oppdrett. Våre hunder beveger seg fritt omkring i have og hus og vi er opptatt av å gi hundene god og allsidig trening.. På samme måte vil vi bruke tid på hvert kull og håper å kunne få gode og nære relasjoner til våre hvalpekjøpere. Vi er også veldig glad for det nettverket vi har fått i Berner-miljøet i Norge.

Sølvi er operasjonssykepleier og jobber til daglig på Larvik Sykehus. Hun er i tillegg utdannet hundemassør ved Akselsons og har noen faste kunder innenfor dette faget. Sølvi har etter hvert fått god erfaring i utstillingsringen og har trent lydighet med alle våre bernere.

Tron er sivilingeniør og jobber til daglig i byggebransjen. Hans interesse innenfor hundeverden er først og fremst utstilling, lydighet og allmen hundetrening. I tillegg har han tatt 1-årig klikker-trener kurs.

Vi har begge to fått hund som hobby i voksen alder og har stor glede av å leve sammen med våre hunder og se dem i fri utfoldelse, spesielt i fjellet der vi tilbnringer mye av vår fritid. I de siste årene har vi brukt mye av vår tid på å utvikle oss innenfor flere hundefelt. I tillegg til det som er nevnt over har vi stor interesse for avl. Vi synes dette er et utrolig interessant område og vil alltid legge ned mye arbeid i å finne den rette kombinasjonen før vi setter i gang et nytt kull.